Meny Stäng meny

Infospread lanserar digitala vårdbiljetter för tandvården

Resor inom tandvården ske utan krångel, för samtliga parter. Därför lanserar Infospread en lösning som frigör tid, sänker kostnader, främjar miljön och bibehåller patienters integritet.

Publicerad: 2021-11-12 10:47:02 Lästid: 1 min Gå tillbaka

Folktandvården i Örebro är först ut som användare av Infospreads Vårdbiljett. Tjänsten möjliggör att patienter automatiskt erbjuds en fri kollektivtrafikbiljett i samband med att kallelsen skickas ut. Biljetten distribueras i god tid innan patientens besök och innebär ingen extra administration för vården – så länge ett telefonnummer finns, kommer biljetterbjudanden att delas.

Utöver att minska administrationen för vården vid resor på kallelse, tar lösningen även bort det moment där patienten tidigare behövt visa intyg för chauffören. Det betyder att den resandes integritet skyddas och att busschauffören sparar tid.
– Patienten får en länk via SMS där hen kan hämta en biljett för att resa till och från sitt vårdbesök. Biljetten ser ut och fungerar precis som en vanlig mobilbiljett, och behöver endast valideras genom de maskiner som finns installerade ombord på fordonen, säger Sam Fröjd, Projektledare på Infospread.

Kopplingar mellan vårdens system och Infospreads plattform MobiTime möjliggör inte bara enklare administration, det säkerställer även statistiken för trafikhuvudmännen.
– Att ha biljetterna direkt i samma app som normalt används för resor med kollektivtrafik i länet, gör att regionen samlar siffror och uppgifter om även resor på kallelse. Exempelvis presenteras antal använda Vårdbiljetter och antal hämtade biljetter på samma ställe som övrig statistik. Dessutom sparar det pengar för utskick och kvittohantering samt besparar klimatet utskrivna pappersintyg och biljetter, säger Erik Arnalid, Marknadschef på Infospread.

Folktandvården i Örebro är en av två pilotanvändare av tjänsten och är således med och i arbetet med att optimera digitala vårdbiljetter för ett enklare, tryggare och smartare resande med kollektivtrafik. Lösningen är framförallt framtagen för de regioner som erbjuder avgiftsfria resor till vården med kollektivtrafiken, och är idag applicerbar på elva av Sveriges 21 regioner.

Vårdbiljett_Örebro_2.jpg
Boka demo!